Renovera golvet med golvslipning

När man renoverar sitt hem hamnar man ofta i dilemmat mellan att köpa nytt eller rusta upp något befintligt. I vissa fall kan det vara bäst att helt och hållet byta ut något för att få ett bra resultat, men ibland kan det absolut bästa vara att rusta upp det som redan finns.

Ta vara på gamla golv

Bor du i ett hus eller lägenhet som är äldre än 70 år så har du förmodligen ett trägolv i bostaden. De gamla originalgolven har troligtvis blivit övertäckta av heltäckningsmattor eller andra typer av golv genom åren för att matcha inredningstrenderna. Men i grund och botten finns där ett gammalt trägolv som är bostadens ursprungliga golv och som är specialbyggt för att passa bostaden.

Faktum är att ett trägolv kan se väldigt tråkigt och slitet ut, men ändå vara i gott skick. Det enda som behövs för att golvet ska bli som nytt igen är en golvslipning och eventuellt en efterbehandling med exempelvis linolja. Är golvet trasigt kan enstaka plankor bytas ut. Även många parkettgolv:https://www.viivilla.se/gor-det-sjalv/golv/omslipat-parkettgolv-blir-som-nytt/ går att slipa och olja för en fräschare känsla i hemmet.

Golvslipning – praktiskt och effektivt

Golvet är en stor del av bostaden och gör mycket för dess karaktär. Är du osäker på vilket typ av golv som passar din bostad bäst kan det vara bra att använda golvet som redan finns. Har du ett trägolv av något slag bör du satsa på att rusta upp det. Då vet du både vad du har och vad du kommer att få och slipper riskera att ångra dig i efterhand. Golvslipning och upprustning av ett befintligt golv är därför ett säkert kort, då det är både praktiskt och effektivt.

Leave a Reply

mts_best