Renovera sovrummet

Att fixa i hemmet har blivit något av en folkrörelse i Sverige. Många av har hela tiden små eller stora projekt vi vill genomföra, för att det ska bli mysigare, snyggare och mer praktiskt i hemmet. Sovrummet kanske inte är det första rummet vi drömmer om att förändra. Men det är lite synd eftersom få saker har så stor effekt på hur vi mår som hur vi sover. Ett välorganiserat och rofyllt sovrum med en skön säng är helt enkelt grundläggande och något som vi borde prioritera lite högre. Många hem har flera sovrum, hur vi tänker när det gäller dessa rum är även av avgörande betydelse för hur våra hem ser ut. I den här texten ska vi titta på hur man får till den rätta känslan i sitt sovrum och vad det är viktigt att tänka på om man vill se till att sova så skönt som det bara är möjligt.

Detaljerna som lyfter helheten

Sovrum är lämpliga för förvaring av kläder och välorganiserade förvaringsutrymmen är även viktiga för hur enkelt det är att hålla ordning i rummet. Många glömmer förvaring för kläder vi haft på oss men som inte är smutsiga och som vi kommer att använda igen. Man vill kanske inte hänga tillbaka dem skåpet eller garderoben bland de rena kläderna och det är lätt hänt att de blir hängande över en stol, lite slarvigt. En klädhängare löser problemet. valet av textilier är viktigt. Inte minst för att kuddar och sänglinne utgör ett viktigt blickfång i de flesta sovrum. Nya kuddöverdrag är ett enkelt sätt att åstadkomma en förvånansvärt stor förändring i ett rum. Vi vill även slå ett slag för sovrummets golv. Den senaste generationens heltäckningsmattor är lätta att lägga och enkla att sköta med en vanlig dammsugare. De dämpar alla vassa ljud och bidrar på så sätt till att skapa en skön ljudmiljö i sovrummet. Belysning med dimmerfunktion alternativt flera olika ljuskällor gör så att man får både mysig och funktionell belysning i sovrummet. Sist men inte minst behöver alla sovrum någon form av avlastningsyta för sådant vi gärna med oss i sängen men inte sover med.

Bädda för god sömn

Har du provat en Tempur bäddmadrass till dubbelsäng eller enkelsäng? För många är det något av en Aha-upplevelse att testa denna typ av madrass som fördelar kroppsvikten på ett jämnare sätt än vanliga madrasser. Ofta leder det till att man sover mycket bättre och slipper att vakna stel som en pinne. Även en så liten detalj som bäddmadrassen har betydelse för hur god sömn du får. Faktum är att madrasserna är betydligt viktigare än sängramen även om ramen kanske är viktigare för utseendet i sovrummet. Det är viktigt att välja en säng där en eller två madrasser i standardstorlek passar och att undvika udda mått. Annars kan det bli lite knepigt att hitta en ny när det är dags att byta. Madrasser har ofta kortare livslängd än ramen. Även mörkläggningen är mycket viktigt när man inreder sitt sovrum för bästa möjliga sömn. Välj persienner eller gardiner som gör så att du kan få det helt mörkt i rummet. Närsomhelst på dygnet.

Leave a Reply

mts_best