Tips inför badrumsrenoveringen

Att renovera ett badrum är ett omfattande projekt, som tar både tid och pengar i anspråk. Det är också ett av de få rum där man är tvungen att ta in yrkeskunniga hantverkare, oavsett hur händig man är själv – annars gäller de flesta försäkringar inte vid eventuella senare vattenskador. Trots besvären är dock en badrumsrenovering oftast värt det, eftersom det kan göra stor skillnad för hela hemmet att ha ett modernt och fräscht badrum. Om man har vissa saker i åtanke innan man börjar renoveringen behöver den inte heller bli så besvärlig.

Det är till exempel bra att börja med att planera vad man vill göra i badrummet ganska noga innan man börjar riva ner kakel och ta in hantverkare. Se till exempel till att ha mätt upp badrummet ordentligt, så att alla mått stämmer, och gör en grov skiss över ytan som finns tillgänglig. När du sedan ska börja planera var inredningen ska placeras i badrummet ska du inte börja med det som kanske känns mest naturligt, som toalettstol och dusch, utan förvaringen. Förvaringen är något som ofta glöms bort, men som är mycket viktigt för att badrummet ska kännas funktionellt när det väl är färdigt. Se till att planera in tillräckligt med skåp och bänkytor för att få plats med extra handdukar, krämer, tandborstar, hårfönar och allt annat som behövs i badrummet.bathroom-1336165_960_720

Självklart ska du dock i planeringsfasen också tänka över var du placerar dusch, eventuellt badkar och toalettstol. När du gör det är det viktigt att ha i åtanke var den nuvarande golvbrunnen är placerad i badrummet, och rätta dig efter det. Du kan sedan köpa alla badrumsmöbler på Buildor.se för att spara pengar. Där finns bland annat ett stort utbud av toalettstolar.

Innan du köper in någonting bör du dock ha bestämt dig för en genomgående stil eller ett tema i badrummet. Det kan vara en viss känsla du vill få in, som modern, naturnära eller industriell, eller helt enkelt en färg som är genomgående i hela badrummet. Om du bestämmer dig för ditt tema tidigt kan du göra alla val utifrån det, vilket kommer att göra att det färdiga badrummet ger ett harmoniskt helhetsintryck.

Leave a Reply

mts_best