Är ditt hem inbrottssäkert?

Varje år utförs tusentals husrenoveringar i olika former i Sverige. De flesta renoverar för att göra sitt hem finare, eller för att laga och hålla sitt hem i ett bra skick. Att renovera specifikt för att göra hemmet inbrottssäkert är dock inte lika vanligt.

Att renovera hemma är en vanlig företeelse och ett hus behöver underhållas med jämna mellanrum. Oftast görs enklare renoveringar i form av exempelvis tapetsering, men större renoveringar av kök och badrum förekommer också. För den som har råd går det att byta kök och badrum varje gång det kommer en ny inredningstrend, men långt ifrån alla har möjlighet att göra det.

Något som alla däremot borde ha råd med och något som alla husägare borde prioritera, är att se till att huset är inbrottssäkert. Nästa gång du går i renoveringstankar bör du tänka på att renovera på ett sätt som förebygger inbrott i ditt hem.

Exempel på hur du kan utföra renoveringen på ett inbrottssäkert sätt är att byta ut ytterdörren till en säkerhetsdörr och/eller byta ut låsen på dörrarna in till huset, sätta spegelfilm på dina fönster så att du kan se ut men inbrottstjuven kan inte se in, köpa och installera inbrottslarm, skaffa belysning med rörelsedetektor inomhus och utomhus, och/eller övervakningskameror.

Enligt Larmkollen.se finns det många bra hemlarm på marknaden och på deras hemsida kan du jämföra hemlarm och hitta ett som passar dig bäst.

Leave a Reply

mts_best