Spara kostnader vid husrenovationen

 

Som husägare kommer man förr eller senare att tvingas renovera hela eller delar av sin bostad. Det spelar ingen roll om man köpt huset nytt eller tagit över ett av äldre modell, någon gång kommer man oundvikligen till en punkt då något måste åtgärdas. Detta kan naturligtvis undvikas längre om man är noggrann med skötseln av huset och ser till att underhålla det så gott man kan.

En renovering medför utgifter

När man väl tvingas att renovera brukar det ofta vara förknippat medWoman talking to a construction worker about housing project en hel del stora utgifter. Det är inte billigt att renovera, speciellt inte om man har ett hus som ofta är större än andra bostäder och som till skillnad mot till exempel en bostadsrätt måste underhållas på både in- och utsida. Det finns dock sätt att spara in på kostnaderna men det innebär oftast att man som husägare måste lägga ner lite mera jobb i planeringsstadiet av renovationen.

Det första man kan göra är naturligtvis att göra mycket av arbetet själv. Kan eller vill man inte det och istället väljer att ta in utomstående hantverkare ska man göra noggrann research och ta in offerter från så många aktörer som möjligt så att man kan jämföra den och sedan välja den mest fördelaktiga. Priserna kan faktiskt skilja sig ganska mycket mellan olika byggare trots att det rör sig om samma arbete.

Badrum och kök kostar mest

De största utgifterna vid en total renovation av ett hus brukar ofta vara badrum, toaletter och kök. Många tror också att det absolut måste kosta så pass mycket som det gör men även här går det att spara pengar om man tänker lite smart. Först och främst gäller det att undersöka olika leverantörer och deras utbud för att kunna jämföra priserna. Kanske kan det vara värt att beställa stommarna till köksskåpen från de billigare företaget och lite mer exklusiva luckor från ett dyrare märke. Ofta har många tillverkare av till exempel vitvaror eller badrumsinredning också utförsäljningar av utgående modeller en eller ett par gånger om året. Här kan man hitta helt nya produkter till betydligt lägre priser. Det gäller helt enkelt at tänka smart samt att vara lite om sig och kring sig!

Leave a Reply

mts_best