Klickgolv

Har du bestämt dig för att byta golv? Då kan ett klickgolv vara värt att överväga. Den här typen av golv är relativt enkelt att lägga och finns i flera olika prisklasser och mönster. Klickgolv tillverkas och säljs som laminat-, parkett- och vinylgolv. De har alla olika egenskaper och är därför lämpliga för olika utrymmen i hemmet. När du väljer klickgolv bör du, utöver det kosmetiska, även tänka på vilken typ av golv som passar din livsstil. Saker att överväga är till exempel hur slitstarkt golvet behöver vara och hur ofta, samt med vilka medel, du vill rengöra dina golv.

Ett effektivt ansiktslyft

Att renovera insidan av sitt hem är något många svenskar gärna gör men även utsidan är viktigt, därför har Karlshamnsbostäder sett till att fridhem får ett lyft med nya balkonger. För att man ska trivas i sitt hem är dock insidan avgörande och nya klickgolv kan ge vilket hem som helst ett lyft. Vanligaste varianten av klickgolv är laminatgolv. De är tåliga med ett ytlager av plast som ser ut som antingen trä- eller stengolv. Vinylgolv är ett plastgolv som kommer i flera utföranden och är mycket slitstarkt medan parkett har ett ytlager av äkta trä. Den här typen av golv finns i flera olika träslag och ytbehandlingar som är avgörande för golvets livslängd.

Viktigt att tänka på

Läs på ordentligt om de olika för- och nackdelarna innan du väljer golv, så slipper du tråkiga överraskningar i ett senare skede. Laminatgolv tål till exempel mycket, men man bör undvika starka rengöringsmedel och mycket vatten. När det kommer till att lägga golv bör man börja med att inspektera det nuvarande underlaget. Klickgolv kan läggas på de flesta befintliga golv, men om bostaden har heltäckningsmatta bör den rivas bort och allt lim avlägsnas. Se också till att underlaget är jämnt, det kan behöva spacklas och slipas. För ljudisolering och högsta komfort bör man också använda ett underlag mellan det befintliga och det nya golvet.

Leave a Reply

mts_best